Toyota

Fuel cell

Fr. 150 kr/tim

+2 kr/km (drivmedel inkl.)

Vätgasbilen som bara släpper ut vatten

BOKA

Säten

5

Motor 

Bränslecellsmotor

EuroNCAP

5 stjärnor

CO2 utsläpp

WLTP, 0 g/km

EuroNCAP

5 stjärnor

Växellåda

Automat

SäkerhetssytemToyota Safety Sense LjudsystemJBL, 14 högtalareVägskyltsigenkänning (RSA)JaMultimediaskärm12,3 tumPanoramic View Monitor (PVM) Display integrerad i audioskärmenSidobackspeglar Med instegsbelysningParkeringssensorer bak Intelligenta med automatbromsTjänstevikt1950 kg   Smartphone integration Apple carplay/Android AutoBagageutrymme321 literFälgar Aluminiumfälgar, silver (235/55R19)LjusAmbientebelysning, 8 färger Automatiskt helljus (AHB)Backspegel, inre Automatiskt avbländandeDöda vinkeln-varnareJaKörfilsassistans (LTA)Ja
Toyota Mirai

Den första serietillverkade bränslecellsbilen

Toyota Mirai är världens första serietillverkade bränslecellsbil. Den producerar själv vätgasdriven elektrisk energi som gör det möjligt till helt utsläppsfri bilkörning. Allt som kommer ut är vattenånga, vilket gör att miljön inte påverkas alls medan du kör. Luta dig tillbaka och njut av upp till 50 mil (egentligen ännu mer) räckvidd på el utan att lämna ett enda spår efter dig - förutom vatten.

Tjej på bänk

Så fungerar Mirai

Mirai drivs av vätgas som när du tankar lagras i kolfibertankar. När bilen startas tillförs luft som sugs in utifrån genom luftintaget i fronten. Vätgasen och luften transporteras separat till en bränslecell där elektricitet genereras genom en kemisk reaktion. Så när du gasar driver elektriciteten helt enkelt elmotorn så att bilen rör sig. Och allt du lämnar bakom dig vattenånga.

KINTO Mirai

Interiör och exteriör

Med sin eleganta och dynamiska siluett sticker Toyota Mirai verkligen ut från mängden. Den iögonfallande designen blandas med innovativ teknik i framkant och gör Mirai till inte bara till världens kanske mest miljösmarta bil, utan en bil för en härlig körupplevelse. Den rymliga interiören kompletteras med en harmoniserande design med plats för upp till 5 personer. En 12,3-tums multimediaskärm hjälper dig med information under resan och med Apple CarPlay eller Android Auto har du allt du behöver inom räckhåll. För extra bekvämlighet är Mirai även utrustad med intelligenta Toyota Teammate Advanced Park som assisterar dig när du ska parkera. Så luta dig tillbaka, lägg telefonen på den trådlösa laddningen, njut av den perfekta förinställda kupétemperaturen och kör iväg.

Glad KINTO Tjej

Säkerhet 

Mirai är utrustad med Toyotas innovativa säkerhetssystem Toyota Safety Sense som ger dig både förarassistans och trygghet längs vägen genom en rad innovativa funktioner, så som krockskyddssystem, körfilsvarnare, döda vinkeln-varnare och åtta krockkuddar runt om i kupén. Framförallt är säkerheten runt vätgastekniken noggrant utvecklad genom intensivt forskningsarbete och omfattande tester. Bland annat är tankarna är designade för att inte kunna läcka och vid en eventuell kollision stängs vätgassystemet av för att undvika läckage.