KINTO RAV4 plug-in hybrid

Så kan ditt företag bli mer effektivt och mer hållbart


Att slippa äga bil, att slippa jaga parkeringsplats och att kunna anpassa bilstorlek efter behov. Det var avgörande när frilansfotografen Jonas Borg valde att samarbeta med KINTO för att lösa sina transportbehov.

 

Flexibel, bekymmersfri och tillgänglig mobilitet för alla? Läs mer om KINTO Mobility. 
 

När ditt företag ska köpa bil har du tre val — antingen köper du en bil för ditt största behov och kör den hela tiden, eller också köper du in flera bilar för olika behov eller så bestämmer du dig helt enkelt för att hyra en bil när det behövs. Men det finns mer effektiva och smarta lösningar. 
 

Det företag som i stället tänker bil vid behov, efter behov, behöver en mer flexibel lösning på sitt transportbehov. I synnerhet nu när vi ser hur förutsättningarna för vårt arbetsliv har förändrats i grunden under pandemin.
 

Jonas Borg arbetar som frilansande fotograf och filmare för några av Sveriges största företag, organisationer och kommunikationsbyråer. För honom är ingen arbetsdag den andra lik. Hans arbete tar honom ut till kunder långt från kontoret. Ofta kräver uppdraget stativ, ljus, reflektorer, elverk och batterienheter, ibland räcker det med ett par kameror.
 

– Genom KINTO kan jag välja bil efter uppdragets krav. Det är en flexibilitet jag verkligen uppskattar. Dessutom slipper jag administrationen och krånglet som hänger ihop med en tjänstebil, säger han.

Jonas Borg arbetar som frilansande fotograf och filmare.
 

Tillgång till bil när han behöver

Genom KINTO Share har Jonas Borg nu tillgång till bil när han behöver. Drivmedel, parkering, försäkring och andra kringkostnader är inkluderade i priset. Han kan boka per timme, per dygn eller längre. Som företagsmedlem har han tillgång till en bilflotta med biltyper som täcker alla hans behov. Från elhybriden i litet format – Toyota Yaris – till skåpbilen Proace och andra generationens bränslecellsbil – Toyota Mirai.

Men KINTO Share är inte bara för ensamföretagaren. Förutsättningarna för framtidens arbetsliv har förändrats, därmed ändras också företagens behov av resande. Ökat krav på hållbarhet och situationsanpassade lösningar kan vara utmanande men också öppna möjligheter.
 

I dagsläget finns två lösningar: 

*KINTO Share är en bilpoolslösning där de anställda får tillgång till både bil och parkering. Man kan boka digitalt och väljer sedan en KINTO-plats nära bostaden, på jobbet eller under resan. Om en anställd på ett företag i Malmö ska åka till Stockholm på kundbesök, kan denne först ta tåget och sedan byta till en bil som väntar vid stationen. Det frigör tid till att kunna arbeta på tåget i stället för att behöva tillbringa flera timmar bakom ratten.
 

*KINTO Flex är en abonnemangslösning för företag som behöver bil i längre perioder. Företaget kan då abonnera på en bil från 30 dagar och uppåt, så länge som den behövs, till ett fast pris. 
 

Slipper binda kapital och vara fast i långa avtal

Flex-abonnemanget kan liknas vid företagsleasing, fast utan oväntade tilläggskostnader, samt att företaget slipper binda upp kapital och vara fast i långa avtal. Dessutom slipper företaget långa väntetider, då bilen med detta upplägg levereras till företaget på endast fyra dagar. Fordonsskatt, försäkring, service och andra kringkostnader är inkluderade i det fasta månadspriset. 

KINTO:s lösningar skapar möjligheter för både små och stora företag att uppnå en klokare mobilitet som gynnar såväl företag som anställda och miljö.
 

Flexibel, bekymmersfri och tillgänglig mobilitet för alla? Läs mer om KINTO Mobility. 

 

Låter det intressant? 

Genom att fylla i din e-post så godkänner du vår