Kvinna som laddar en RAV4 plug-in hybrid

Behov av bil i tjänsten, här är alternativen. 

En tjänstebil är väldigt bekvämt, om man har en fast p-plats både hemma och på jobbet, men är det ekonomiskt och hållbart? Det finns fler alternativ. Vi reder ut vad en tjänstebil är och listar alternativen.

Vill du höra mer?
En tjänstebil är en bil som används i tjänsten. Och det är hur du använder bilen som gör att den räknas som en tjänstebil eller inte. För att den ska räknas som en tjänstebil och inte en förmånsbil så får den endast nyttjas av en anställd max 100 mil och totalt 10 gånger per år. Används tjänstebilen privat så räknas det som en förmån och det behöver du skatta för. En arbetsgivare kan sätta ner förmånsvärdet till 75 procent av fullt värde på en förmånsbil när en anställd kör minst 3 000 mil i tjänsten per inkomstår. Kör dina anställa inte 3000 mil om året?  Det finns smarta alternativ till tjänstebil och förmånsbil. 
Arkitekter som kör KINTO Share

Bilpool 

Ett företag som är medlemmar i en bilpool såsom exempelvis KINTO Share har tillgång till bil och reserverad parkeringsplats 24/7. Företaget slipper ta hand om egen en bilpark då KINTO gör allt och det ingår i priset. Drivmedel, service, skatter, tvätt och allt annat ingår också. Och man kan boka nya och säkra bilar precis efter behov, och så länge det behövs.

Kvinna i en KINTObil

Hyrbil 

Hyrbil passar om företaget är i behov av bil under länger perioder och har flera egna parkeringar i anslutning till kontoret. Det passar också bra för företag som reser utomlands i tjänsten. Det mesta ingår i priset men föraren behöver betala drivmedel själv och göra utlägg för sina tjänstemil. 

Man i KINTObil

Bilabonnemang 

Ett bilabonnemang är en lösning som passar företaget eller privatpersonen som har ett bilbehov som varierar mycket. För användaren som använder bil mycket, men bara i perioder. Med ett bilabonnemang från KINTO Flex kan man abonnera på bil för 30 dagar i taget, förlänga eller avsluta när man vill. 

Kvinna som bokar en bil

Freefloating Carsharing 

Freefloating Carsharing passar för de som får ett plötsligt behov bil. Bilarna står placerade ute på gatan och finns att tillgå per minut. Bilarna har oftast en så kallad "home-zone" där du måste lämna bilen när du avslutar din bokning. En "home-zone" är inte en fast parkeringsplats. 

Intresserad av KINTO som företagslösning? 

Genom att skicka in din mailadress godkänner du vår