Sommaräventyr i och runt Göteborg

Göteborg och dess omgivningar bjuder på ett brett utbud av platser att utforska och aktiviteter att sysselsätta sig med under semestern. Här kommer 5 tips för dig som vill ta dig ut och hitta på något i sommar.

Besök göteborg skärgård med KINTO

Göteborgs skärgård

Varma klippor, pittoreska fiskebyar och restauranger med lokala råvaror, i Göteborgs skärgård finns över 20 000 öar och kobbar. Hyr en bil och utforska Västkusten och någon av de tusentals öarna. 

Ta en tur till Slottskogens djurpark med KINTO

Slottskogens djurpark

Semesteraktivitet i stan? Mitt i hjärtat av Göteborg ligger Slottskogens Djurpark. Här får du träffa vilda och tama nordiska djur, vara med vid matning och lära dig mer om djuren

– dessutom är det gratis inträde. 
 

 

Ta en tur till Tjolöholm med KINTO

Tjolöholms slott

Åk 158:an 5 mil till Tjolöholms slott. Stanna och ät en frukost på en fin plats längst vägen och du är redo för en heldag på slottet som skriker brittisk Art & Crafts-rörelse. Här kan du bland annat gå på visning i slottet, äta gott och till och med sjunga Allsång med Lasse Kronér med gäster på måndagar. 

Ta en tur till Allingasås med KINTO

Allingsås

Fikasugen? En 40 minuters biltur från Göteborg hittar du Kaféstaden – Alingsås. Gå på en fikavandring där historia blandas med godsaker, strosa i den mysiga stadskärnan och utforska gårdsbutikerna på Alingsås landsbygd. 

 

Ta en tur till Rådasjöns naturreservat med KINTO

Rådassjöns naturreservat

Ta en dag i ädellövskogarna i naturreservatet en kort biltur från centrala Göteborg. Packa matsäck, gå slingan runt Rådasjön och ta ett dopp vid badplatsen. 

LÄS MER OM KINTO