5 platser att besöka i Malmö och Skåne i sommar

Malmö och Skåne – vilka sommarpärlor! Ta bilen och upptäck stränderna, slotten och andra platser värda ett besök under sommaren och semestern.

Ta KINTO till Skånas stränder

Skånes stränder

Har vi lämnat Sverige? Lätt att tro när man hamnar på någon av Skånes fantastiskt vackra sandstränder. Här är tips på 5 stränder ca 20-40 minuters bilresa från centrala Malmö: 

  • Skanör-Falsterbo 

  • Lomma Beach 

  • Bjärred Strand 

  • Klagshamns Strand 

  • Höllviken och Kämpinge 

Ta KINTO till Skånes slott och Herrgårdar

Slott och Herrgårdar

Torup, Christinehof eller Svaneholms SlottSkåne inhyser mer än 150 slott och herresäten, så listan kan göras lång! Passa på att besöka något eller några av de sommaröppna slotten i Malmötrakten och njut av vackra omgivningar, historia och en god lunch. 

Besök Skånes djurpark med KINTO

Skånes djurpark 

Styr en dagstur ca 50 minuter från stan och träffa de över 85 olika nordiska djurarterna på Skånes djurpark. När du sett alla skandinaviska rovdjur kan du passa på att hälsa på i Fåret Shaun Land och krama på betydligt tamare kompisar. 

Ale stenar och Kåseberga med KINTO

Ale stenar och Kåseberga

En riktig klassiker – för visst har du varit här? På en höjd med utsikt över havet står Ales Stenar. 59 stenblock i en skeppformation från yngre järnåldern – det är inte för inget som det kallas för Sveriges Stonehedge. 

Ta en tur til Ystad med KINTO

Ystad

Styr sydöst 1 timme och häng i Wallanders hemstad, Ystad! Här är utflyktsmålet för dig som är ute efter en mysig dag i en pittoresk pärla. Strosa på medeltida kullerstensgator och bland korsvirkeshus i gamla stan, kika in på stadsmuseet i klostret från 1200-talet och avsluta dagen med en Wallanderbakelse (ja det finns!). 

LÄS MER OM KINTO