5 tips på utflykter i sommar i Stockholm med omnejd

Upptäck nya platser i sommar. I Stockholmstrakten finns mängder med platser att besöka och saker att göra. Vissa tar du dig enkelt till med kollektivtrafiken – andra tar du dig smidigare till med bil.

Sommarslott i Stockholm

Sommarslott

Skokloster, Nynäs eller Tullgarns slott – listan över slott i Stockholm med omnejd kan göras lång. Passa på att besöka något eller några av de sommaröppna slotten och njut av vackra omgivningar, historia och en god lunch.  

 

Millesgården med KINTO

Millesgården

Skärgård och förtrollande trädgårdsmiljö möter skulpturer och konstverk av Carl Milles. Ta bilen eller skärgårdsbåten till Lidingö och gå in i denna harmoniska Stockholmspärla! 

 

Tom Tits med KINTO

Tom Tits

Har du aldrig besökt Tom Tits Experiment har du missat något. Åk ca 40 minuter från Stockholm och kliv in i museet – eller ska vi säga experimentvärlden som underhåller både barn och vuxna hela dagen? Ta med matsäck eller luncha i restaurangen – bränsle behövs för att utforska de över 400 interaktiva experimenten och utställningarna 

KINTA till Kajaken

Hellasgården

Trött på stan och ute efter att aktivera dig under semestern? Endast 20 minuter från Stockholm ligger Hellasgården. Här kan du:  

  • Vandra 

  • Cykla 

  • Paddla 

  • Bada 

  • Basta 

  • Spela minigolf 

  • Fiska 

För att bara nämna några av de 20 (!!) aktiviteter som denna Nacka-utflykt erbjuder. Ät på Hellasgårdens Café eller grilla på någon av grillplatserna i området.  

LÄS MER
Ta KINTO till Barracuda

Barracuda

Ute efter ett svalkande bad? Ta ett dopp i Germaniaparken i Djursholm! Germaniavikens badplats – eller Barracuda som den kanske är mer känd som, kan du dyrka sol från både klippor och sandstrand. På med badkläderna, packa solkrämen och KINTA mot Djursan.