Upptäck de bäst bevarade hemligheterna nära Stockholm: Otippade pärlor för din nästa dagsutflykt!

Hitta ett nytt smultronställe i vår! Stockholm bjuder på många sevärdheter och mysiga platser värda en utflykt. Men har du koll på dessa otippade platser – väl värda en dagsutflykt en bilresa från Stockholm. 

Ta KINTO till Artipelag

Artipelag

Åk ifrån storstadspulsen och ta dig till ett av Stockholms finast belägna museum. Med Östersjön som närmsta granne är Artipelag en konst- och naturupplevelse i ett. Utforska utställningarna, njut av lokala smaker i restaurangen och möt våren på första parkett i skärgården. 

Besök taxinge slott med KINTO

Taxinge Slott

Ta en tur till Taxinge Slott, känt för sitt enorma utbud av kakor, tårtor och smörgåsar. Aldrig färre än 65 olika sorter har vi hörts ryktas om. Smält fikafrossan med en promenad i slottets vackra trädgård och njut av den lantliga atmosfären. En perfekt dagsutflykt helt enkelt. 

Utflykt med KINTO till Vaxholm

Vaxholm

Hoppa på färjan eller ta E18 mot skärgården och spendera några timmar i Vaxholm. Här hittar du historia i form av Vaxholms fästning, kan njuta av en fika med vågskvalp som soundtrack och besöka restaurangen känd från SVT-programmet Första dejten. Eller varför inte ta bilfärjan vidare och upptäcka mer av skärgården? 

Mariefred ta en tur med KINTO

Mariefred

Ute efter ett utflyktsmål i Stockholmsområdet som osar historia, kultur och charm? Ta bilen till Mälarstaden Mariefred. Besök Gripsholms Slott, flanera längs stadens pittoreska gator och njut av utsikten över vattnet. 

Besök Färnebofjärdens Nationalpark med KINTO

Färnebofjärdens Nationalpark

För en naturupplevelse lite längre bortpacka picknickkorgen och åk till Färnebofjärdens Nationalpark. Promenera på vandringslederna, paddla längs vattendragen och upplev den rika biologiska mångfalden i parken. 

Lite längre restid ifrån Stockholm men väl värda en tur med bil. Och lite längre bilresa betyder mer skön musik och spännande samtal – visst?!

Några mer välkända och nära pärlor i Stockholmsområdet, men kanske nya för dig? Här kommer 5 tips på platser att besöka med bil i Stockholm under våren.

Ta en tur till Djurgården

Djurgården

Inget skriker väl Stockholm så mycket som denna natur- och nöjestäta stadsdel. Möt våren längs Djurgårdsvarvet, besök något av de över 10 museerna och njut av god mat på någon av restaurangerna eller caféerna på ön. 

Vill du ut i Stockholms skärgård? KINTO tar digdit

Skärgården

"Öarnas stad det är du” som det sjungs i Stockholm i mitt hjärta. Ta en dagsutflykt ut till Stockholms skärgård och utforska de pittoreska öarna, vackra stränderna och charmiga fiskebyarna. Varför inte testa en båtluff med bilfärjan mellan de olika öarna? 

Ta en tur till Rosendals trädgård

Rosendals Trädgård

Ett stenkast från Skansen hittar du Rosendals Trädgård. Ät närproducerat i växthusen eller ute bland äppelträden – och låt dig inspireras till dina egna odlingar inför våren och sommaren.

Njut av en promenad i HAgaparken, ta dig dit med KINTO

Hagaparken

Spendera några timmar i en av Stockholms största och vackraste parker. En kort tur från Stockholms stadskärna hittar du Hagaparken. Parken är hem till Fjärilshuset, Koppartälten och Gustav III’s Paviljong, så oavsett om du är sugen på något att äta, en museiupplevelse eller en mysig promenad längst vattnet så har du kommit rätt.  

TA DIG TILL SIGTUNA MED KINTO

Sigtuna

Gör en utflykt till den charmiga staden Sigtuna, belägen strax utanför Stockholm. Här andas gatorna av historia och staden bjuder på mysiga caféer, butiker och vackra promenadvägar längs vattnet. 

 

Ge dig ut med bilen, utforska dessa platser och njut av våren i Stockholm med omnejd. 


BOKA EN BIL